Tiga Soalan Parlimen Dikemukakan Kepada KDN Di Dewan Rakyat

July 9, 2026

KUALA LUMPUR – Kementerian Dalam Negeri (KDN) menerima tiga soalan yang dikemukakan oleh ahli-ahli Parlimen dalam sesi Dewan Rakyat pada hari ini.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Shamsul Anuar Nasarah berkata, beliau memulakan pagi tersebut dengan menghadiri taklimat terperinci berhubung soalan-soalan yang dibangkitkan, selain menyemak jawapan yang disediakan serta mendapatkan pandangan berhubung isu-isu berkaitan.

“Hari ini KDN diajukan dengan tiga soalan di Dewan Rakyat. Pagi saya dimulakan dengan taklimat berkenaan soalan-soalan yang dibangkitkan, menyemak jawapan serta mendapatkan pandangan bagi isu-isu tersebut,” kata beliau menerusi kenyataan pada Rabu.

Sesi soal jawab di Dewan Rakyat merupakan salah satu mekanisme utama dalam sistem demokrasi berparlimen bagi memastikan ketelusan dan akauntabiliti kementerian terhadap isu-isu yang menjadi perhatian rakyat.

Kementerian Dalam Negeri, yang diketuai oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, bertanggungjawab terhadap hal ehwal keselamatan dalam negeri, pendaftaran negara, imigresen serta pengurusan sempadan.

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2008 - 2026 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links
How Can You Help