Social Wall
Dr. Shamsul Anuar

MAJLIS JAMUAN AIDIL FITRI
IBU PEJABAT BARISAN NASIONAL

17.5.2022 - Saya menghadiri JAMUAN Aidil Fitri Ibu Pejabat BN. Hadir dimajlis ialah Presiden MIC, SUA BN, dan Presiden Parti FOBN dan ramai lagi. Majlis diadakan di Menara Dato' Onn KL

Tun,

Urusan UMNO biarlah pemimpin dan ahli UMNO uruskan. UMNO parti yang mendengar apa kehendak akar umbi.

Tun jaga je lah PEJUANG.

PEJUANG mudah je. Semua ikut kata Tun. Dibuat pemilihan MUKHRIZ jadi Presiden, tak buat pemilihan pun MUKHRIZ jadi Presiden.

...Sebab PEJUANG ditubuh bukan mahu membela rakyat dan bangunkan negara.

Tun tubuh PEJUANG sebab nak bagi anak kesayangan jadi Presiden.

Tun kata
TAK SESUAI LAGI PRU 15 ?

Banyak negara dah adakan pilihanraya ..Tun. Kan PRN Melaka dah selesai. PRN Sarawak pun OK saja.. PRN Johor pun OK.

Cuma PEJUANG kalah teruk lah.

Pasai kalah teruk tu agaknya Tun kata PRU 15 belum sesuai lagi ...

Dah kalah macam macam alasan lah pulak. Dia sendiri pi tanya soalan tu kenapa ?

Mai pakat bagi nasihat sikit kat dia.

PESAN ARWAH IBU SAYA
" Hormati lah guru. Jasanya amat besar , walaupun ia mengajar kita hanya satu huruf "

" SELAMAT HARI GURU "

Cikgu Tengku Sekolah Islam Cendekia Cianjur ANAK-ANAK LENGGONG PERAK Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) Kami ...Orang Gerik (K.O.G)

selamat menyambut
HARI BELIA

Gerakan belia merupakan universiti terbaik kepada diri saya.

Diusia 15 tahun saya sudah mula terlibat dalam gerakan belia. Tidak lama kemudian telah mula memimpin Persatuan Belia Ikatan Baru Kg Luat Lenggong ( 22 tahun saya menjadi Pengerusi PBIB... Kg Luat Lenggong tanpa bertanding ).

Saya belajar banyak perkara. Biasa menebang Pokok Pinang kemudian batangnya dibelah belah dijadikan garisan Gelanggang Badminton untuk Kejohanan Badminton setiap kali Aidil Fitri. Batang buluh dipacak setiap penjuru Gelanggang sebagai tempat " Lampu Gaslin " digantung bagi menerangi Gelanggang untuk pertandingan diwaktu malam.

Saya pernah mengutip setiap anak kampong yang mahu bermain Bola Sepak 20 sen seorang kerana perlu mengumpul wang untuk membeli sebiji bola.

Ini antara kisah dizaman belia saya, dan,

Banyak kisah kalau mahu ditulis.

Saya mula bergerak di peringkat Belia Daerah Lenggong apabila cikgu saya ( YAB DS Saarani Mohamad MB Perak ) melantik saya sebagai Setiausaha Gabungan Belia Daerah Lenggong ( GBDL ) yang waktu itu dia adalah Pengerusi GBD Lenggong. Dari sini dia memberi peluang saya melangkah lebih jauh dalam gerakan belia disamping mula membawa saya dalam setiap aktiviti politik waktu itu UMNO Bahagian Tasek Chenderoh.

Banyak yang saya lakukan. Banyak peluang yang diberi. Menyusun aktiviti belia dan PBIB Kg Luat Lenggong yang saya pimpin juga menerima Anugerah Pertubuhan Belia ( Peringkat Negeri Perak ).

Saya biasa ke stadium negara, bersila dilantai, mengibar bendera dan dengan megah menyanyikan lagu belia pada 15 Mei setiap tahun di sambutan Hari Belia Negara bersama puluhan ribu anak muda ( kini suasana itu sudah tiada dan tidak dilakukan lagi )

Saya mendengar setiap kali Presiden Majlis Belia Malaysia ( MBM ) berucap dihadapan puluhan ribu anak muda mewakili belia Malaysia disaksikan Perdana Menteri Malaysia.

Hebat suasana itu. Saya menjerit, bersorak megah sebagai anak muda. Dari sinilah saya berazam dan bercita cita ingin berucap bersama Perdana Menteri sebagai Presiden MBM.

Ringkas sejarahnya. Saya selepas lama bergiat, kemudian saya dilantik sebagai EXCO Majlis Belia Malaysia ( MBM ) oleh YB Dato Sri Saifudin Abdullah Presiden MBM ketika itu ( Terima kasih DS Saifuddin Abdullah. Saya tidak lupa jasanya )

Inilah permulaan saya di MBM. Dan terima kasih Ybhg Dato' Nazri Ismail juga kerana memberikan ruang saya sebagai Timbalan Presiden Majlis Belia Perak. Melaluinya saya terus aktif dalam gerakan belia di Kg Luat Lenggong, Belia Daerah Lenggong, Majlis Belia Perak dan MBM di peringkat Kebangsaan.

Pelbagai perkara dilakukan. Saya meniti setiap tangga. Menjadi Naib Presiden MBM, Timbalan Presiden MBM dan kemudian terima kasih Uncle Jamaluddin Rahim Setiausaha Agung 4B Malaysia yg membawa saya bersama rombongan 4B Malaysia Ke Kediaman YAB Presiden 4B Malaysia ketika itu di Melaka untuk saya dicalonkan sebagai Presiden MBM atas nama 4B Malaysia.

Terima kasih Majlis Belia Perak dan 40 pertubuhan belia ketika itu yang sebulat suara memilih saya. Saya menang Presiden MBM tanpa bertanding ketika itu.

Impian saya ketika bersila dilantai Stadium Negara untuk berucap disebelah Perdana Menteri akhirnya berjaya. Saya dapat berucap banyak kali bersama pimpinan utama negara ketika menjadi Presiden MBM.

Istimewanya saya mendapat jawatan dalam MBM dengan laluan mudah kerana disokong oleh rakan rakan yang sama berjuang dalam gerakan belia.

Banyak kami lakukan di MBM. Antaranya saya harap Jawatankuasa Kabinet Pembangunan Belia yang MBM dizaman saya cadangkan terus kerajaan perkasakan.

Banyak kisah kalau mahu ditulis. Saya juga menerima ANUGERAH TOKOH BELIA NEGARA yang disampaikan oleh Yang Amat Berbahagia Pak Lah ( PM ketika itu )

Hakikatnya. Saya amat sayang dengan gerakan belia. Kerana itu kajian saya di peringkat Master dan PHd saya di UUM juga berkaitan Belia.

Istimewanya juga, anak saya yang kedua SHAMSUL NADJMI ( angah ) lahir ketika saya berada di atas pentas menyambut Hari Belia Negara 2002 di Melaka. Saya bergegas balik ke Lenggong kerana isteri berada di Hospital Kuala Kangsar yang dibawa oleh Pn Rosmaizar Mat Ali ( Kak Rose ) Ketua Wanita UMNO Lenggong sekarang. Anak kedua saya lahir pada Hari Belia 15 Mei 2002.

Indahnya di zaman belia..

Kepada semua yang masih aktif dalam gerakan belia, teruskan berjuang. Ini University terbaik bagi kita.

Kini saya terus bersama rakan rakan yang bersama saya dalam gerakan belia dalam Alumni MAJLIS BELIA MALAYSIA yang saya menjadi Presiden nya.

Selamat Menyambut HARI BELIA.

YB DATUK SERI DR SHAMSUL ANUAR NASARAH
Mantan Presiden MBM.

HAPPY BIRTHDAY ANGAH
" Semoga terus menjadi anak yang baik dan tidak lupa tanggungjawab kepada Allah "

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209927964552530&id=1736850865

Semoga PERHIMPUNAN AGUNG KHAS
UMNO 2022 berjalan dengan baik dan mencapai matlamat demi perjuangan Agama, Bangsa & Negara. Penerangan UMNO Malaysia UMNO Online BN COMMS Barisan Nasional

Kita tunggu. Jangan cakap sahaja.

Dan usah sekadar gimik untuk menutup " kegagalan " mengatasi Najib Razak masa DEBAT PERDANA itu hari.

JAMUAN HARI RAYA Aidil Fitri
Masjid Kampong Air Panas Gerik

Hari ini 14.5.2022 Saya hadir ke JAMUAN HARI RAYA Aidil Fitri Masjid Kampong Air Panas Gerik selepas menghadiri Jamuan Aidil Fitri ADUN Kenering.

JAMUAN HARI RAYA
YB DATO' HJ TARMIZI HJ IDRIS
ADUN Kenering.

Hari ini saya bersama isteri hadir dan sama sama memeriahkan Jamuan Hari Raya ADUN Kenering di Arena Squre Lawin Lenggong.

Ramai yang hadir. Alhamdulillah dapat bertemu dengan rakyat Lenggong Hari ini.

JAMUAN RAKYAT ( Aidil Fitri )
Parlimen Lenggong
28 Mei 2022 Di Dataran Kota Tampan Lenggong.

Hari ini 13.5.2022 Jam 900pm - Sebagaimana kelazimannya saya berjumpa semua pimpinan kampong yang berhampiran dan saya memaklumkan secara rasmi jamuan yang akan diadakan. Mereka lah yang ...akan membantu saya bersama pimpinan di peringkat Bahagian menyambut tetamu tetamu yang hadir.

Bersama malam ini ialah Penghulu Mukim Temelong, Penghulu Mukim Durian Pipit, Ketua Polis Lenggong, Pegawai KEMAS Lenggong dan ramai lagi.

Alhamdulillah mereka akan bersama menjaya majlis ini.

DATANGLAH BERAMAI RAMAI

JAMUAN HARI RAYA
Pegawai Daerah Hulu Perak

13.5.2022 - Kesempatan yang ada saya memenuhi Undangan Pegawai Daerah Hulu Perak di Kediamannya.

Bersama berada di majlis berkenaan ialah YDH Dato' Orang Besar Jajahan Hulu Perak dan Pegawai Pegawai Kerajaan dan pejabat daerah ...sendiri.

Saya menghormati semua penjawat awam yang ada kerana banyak membantu saya di Kwasan Parlimen Lenggong yang saya wakili.

TAHAP DAN LANGKAH KESELAMATAN LALULINTAS DI KAWASAN JAMBATAN KG LUAT, KAWASAN SIMPANG EMPAT BERHAMPIRAN KG LUAT PAYA PULAU CHERY DAN KAWASAN SIMPANG EMPAT DI TALONG KG LUAT LENGGONG DIPERTINGKATKAN.

Kawasan Dataran Kg Luat dan Tasek Sendahalu Kg Luat dibangunkan sebagai Taman Awam. Kawasan... yang popular dengan Pekan Rabu menempatkan pelbagai kemudahan awam di situ. Selain gerai gerai perniagaan, terdapat TABIKA KEMAS Kg Luat, Pusat Aktiviti Sukan, Dapur Warisan Kg Luat dan beberapa kemudahan lain yg telah dan akan dibangunkan.

Bagaimanapun Keselamatan orang ramai di kawasan ini membimbangkan dan telah berlaku beberapa kejadian kemalangan hingga menyebabkan kematian.

Menyedari masalah ini, saya telah mengadakan perbincangan bersama En Jazuli Ibrahim Penghulu Mukim Temelong, Hj Bakri Hj Afifin Pengerusi JKPP Kg Luat Lenggong bagi mengawasi masalah ini.

Dan hari ini 13.5.2022 Jam 1100am saya telah menjemput Pejabat Daerah Lenggong, YDP Majlis Daerah Lenggong, Polis Daerah Kecil Lenggong, JKR Hulu Perak/Lenggong mengadakan lawatan dan perbincangan bagi menyelesaikan masalah berkenaan.

Secara prinsipnya kita telah bersetuju untuk mengambil beberapa langkah Keselamatan di kawasan ini, diantaranya :
a. Menambah papan tanda isyarat Keselamatan.
b. Meningkatkan dan menambaik line @ garisan kuning dijalanraya.
c. Membina bonggol jalan di jalan kampong berhampiran kawasan resiko.
d. Membina bonggol jalan di jalan utama ( Berhampiran Jambatan Kg Luat & Dataran Kg Luat ) .

Pihak JKR Gerik / Lenggong akan membuat memperhalusi semua perkara ini. Saya bersetuju untuk membantu menyediakan peruntukan segera bagi mengatasi masalah ini.

YB DATUK SERI DR SHAMSUL ANUAR NASARAH
Ahli Parlimen Lenggong.

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2008 - 2022 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links