Social Wall
Dr. Shamsul Anuar

KARNIVAL NASYID 2022
Parlimen Lenggong

26.09.2022 - 900pm - Sekali lagi Karnival Nasyid Parlimen Lenggong yang dianjurkan oleh Pusat Khidmat MP Lenggong dengan kerjasama pelbagai Jabatan Kerajaan, Puteri UMNO dan NGO, akan diadakan. Karnival yang merupakan acara tahunan sudah sebati ...kepada masyarakat di Lenggong. Namun tertangguh beberapa tahun antaranya kerana Covid 19.

Malam ini ramai hadir menyaksikan Pelancaran Karnival Nasyid Parlimen Lenggong.

Pelancaran Karnival Nasyid diserikan dengan persembahan daripada Kumpulan Sautul Hikmah (SK Lubok Kawah), Huffaz Voice (Sekolah Menengah Tahfiz Darul Ridzuan Lenggong) dan Artis Jemputan, Kumpulan Perkusigastra.

Adik Amir bin Sisi dari SK RPS Kemar merupakan seorang pelajar daripada masyarakat Orang Asli turut melakukan persembahan. Nyanyiannya cukup mempersonakan yang menjadi viral baru baru ini.

Karnival Nasyid Parlimen Lenggong 2022 kali ini menawarkan sejumlah hadiah keseluruhan lebih RM 51,000.00. Setiap pasukan yang menyertainya juga diberikan sepersalinan pakaian serta wang tunai RM500 sebagai wang pengurusan pasukan. enyertaan terkini sebanyak 55 kumpulan daripada 7 kategori.

1. Kategori Terbuka / Dewasa
( PENYELARAS : En Noor Adzahar Mohd Yunus & En Zawani Zainal )

2. Kategori Kanak Kanak / Pra Sekolah
PENYARAS : Pn Zanariah Din )

3. Kategori Jabatan Kerajaan / Swasta
( PENYELARAS : En Omar Fazilah Mohamad )

4. Kategori Warga Muda
( PENYELARAS : Pn Rohaida Mohamad Yaakub )

5. Kategori Sekolah Menengah
( PENYELARAS : Pn Satariah Mohamad )

6. Kategori Sekolah Rendah
( PENYELARAS : Pn Nurul Rafidah Ishak )

6. Kategori Kafa / Sekolah Agama Rakyat
( PENYELARAS : Ustaz khalid Muhamed Di &
Pn Husna Yusof )

Pelancaran dilakukan oleh YB Datuk Seri Dr Shamsul Anuar Nasarah Ahli Parlimen Lenggong, turut hadir ialah isteri beliau Ybhg. Datin Seri Hamisah binti Hussin, En Mohd Noor Azam bin Ismail (Ketua Penolong Pegawai Daerah Lenggong), En Mohd Hairil Faiz bin Hanafiah (Penolong Pegawai Daerah Lenggong), Ketua-Ketua Jabatan Daerah Lenggong, Penghulu-Penghulu Mukim, Puan Rohaida binti Mohamad Yaakub (Ketua Pergerakan Puteri UMNO Negeri Perak), Pengetua dan Guru Besar Sekolah Parlimen Lenggong, Pengerusi-Pengerusi Kategori Karnival Nasyid Parlimen Lenggong

LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE Lenggong Gerik Fan Club GERIK GROUP

LENGGONG GEOPARK.

26.9.2022 - Usaha mewujudkan pelbagai tempat menarik di Kawasan Lenggong Geopark supaya menjadi tarikan pelancong di Lenggong.

Terima kasih Jurutera Daerah Hulu Perak kerana bersama membantu pembangunan sektor pelancongan di Kawasan Geopark Lenggong.

...Jambatan ini dihiasi dengan lukisan mural yang memaparkan beberapa tempat menarik di Lenggong.

Untuk maklumat di jambatan ini ramai pengunjung datang bagi melihat dari jauh " BUKIT BUNUH ". Bukit Bunuh adalah kawasan bukti sejarah arkiologi dimana berlaku " hentaman Batu Metior yang jatuh di kawasan ini sekitar 1 juta 8 Ratus 30 tahun lalu yang membuktikan kawasan ini telah didiami manusia sejak itu. Dan ini kawasan terawal manusia selepas Africa.

Kerana itu Jambatan ini dihiasi menarik agar dapat menarik pengunjung hadir.

Pihak saya berkongsi peruntukan bersama JKR Hulu Perak menjadikan kawasan ini menarik.

LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE Lenggong Langkawi Geopark

MENGEKALKAN KEASLIAN BANGUNAN
DI PEKAN LENGGONG, PERAK

Saya mendengar dan mengadakan berbincangan bersama Dr Ceelia Leong dan team Thing City MOF berkaitan perkembangan beberapa projek mengekalkan keaslian benerapa bangunan lama di Pekan Lenggong untuk tujuan pelancongan..

...26.9.2022 di Pusat Khidmat MP Lenggong.

PERSATUAN PENIAGA MAKANAN ISLAM
Kawasan Lenggong.

Hari ini 26.9.2022 Jam 1100am - Saya mengadakan perbincangan dengan Pengerusi PERSATUAN PENIAGA MAKANAN ISLAM Kawasan Lenggong di Pusat Khidmat MP Lenggong.

Anwar Ibrahim selalu cuba tunjukkan dia terbaik. Cuma dia lupa.

Rakyat Malaysia ni cerdik. Mereka boleh menilai dan Allah tahu segalanya.

Ayuh kita tolak DAP. Tolak PH. Dan pastikan Anwar Ibrahim terus menjadi PM tepi.

YB DATUK SERI DR SHAMSUL ANUAR NASARAH
Pengarah ...Komunikasi BN.

Majlis Penyampaian Hadiah
PROGRAM DENAI SUNGAI
sempena HARI SUNGAI SEDUNIA
Di Tasek Raban Lenggong, Perak.

SUKAN AIR
sempena HARI SUNGAI SEDUNIA
Di Tasek Raban Lenggong

25.9.2022 - Saya bersama rakyat menyaksikan acara Sukan Air yang dilaksanakan oleh Pejabat Belia Dan Sukan Lenggong.

Bersama ialah YB Dato Hj Tarmizi Idris ADUN Kenering, Ketua Penolong Pegawai Daerah Lenggong, ...Ketua Pemuda UMNO Lenggong, Timbalan Pemgarah JPS Perak, YDP Majlis Daerah Lenggong dan ramai lagi.

Saya merasmikan beberapa acara yang dilalsanakan sempena Sukan Air Tasek Raban Lenggong.

BERAKIT DI SUNGAI PERAK
DENAI SUNGAI
sempana HARI SUNGAI SEDUNIA

Saya bersama Penolong Pegawai Daerah Lenggong, Timbalan Pengarah II JPS Perak menaiki bot untuk meninjau 20 pasukan peserta berakit yang memulakan berakit dari Jambatan Kg Luat Lenggong hingga ke Tasek Raban Lenggong.

DENAI SUNGAI
Sempena HARI SUNGAI DUNIA
Di Dataran Tasek Raban Lenggong.

Hari ini 25.9.2022 Jam 800am - Bersama YB Dato Zulkifly Harun Exco Kerajaan Negeri Perak kami melepaskan peserta berbasikal sekitar Kawasan Lembah Lenggong.

BUKAN PERKARA BARU
UMNO BN sudah tahu

Kalau Pengerusi PN tidak mengistiharkannya pun kita sudah tahu.

Justeru dalam keadaan apapun UMNO BN akan memastikan BN menjadi dominan serta mempertahan semula semua kerusi yang dimenangi semasa PRU14.

Pastinya kerusi milik BN ...yang dicuri oleh BERSATU akan diambil semula.

YB DATUK SERI DR SHAMSUL ANUAR NASARAH

KITA KENA PILIH PARTI YANG ASAS DAN MATLAMAT PENUBUHANNYA JELAS BUKAN SEPERTI GTA
" Kerana itu GTA bukan pilihan terbaik "

Bacalah sejarah UMNO ditubuh. Ditubuh hasil kesepakatan orang Melayu. Dalam Kongres Melayu 1, tiga perkara utama diputuskan iaitu Menubuhkan PEKEMBAR,... MENOLAK MALAYA UNION & MENUBUHKAN DANA PENDIDIKAN UNTUK ORANG MELAYU.

Akhirnnya di Istana Johor UMNO ditubuh 11 Mei 1946. Dari situlah UMNO berjuang demi kepentingan Melayu dan bumiputra serta menghormati kepentingan kaum kaum lain. Matlamat perjuangan UMNO kekal sejak penubuhannya.

UMNO bukan seperti GTA.

GTA hanya retorik bila bercakap soal menjaga kepentingan Melayu. Kerana lihatlah diketika 22 bulan Tun Mahathir memimpin PH. Apa yang beliau lakukan hingga kepentingan Melayu Islam terjejas.

Realitinya bila Tun Mahathir mengasaskan GTA ianya tidak lain hanya mahu menjaga masa depan politik anaknya selain memecahbelahkan kuasa politik orang Melayu.

Justeru itu, apapun yang pemimpin GTA kata. Rakyat Malaysia mesti tolak GTA kerana parti ini bukan pilihan terbaik untuk memimpin Malaysia.

Kepada Tun Mahathir.
Cukuplah tu.
Kami mahu bergerak kehadapan.
Kami sudah jemu dengan karenah politik Tun Mahathir yang sejak berpuluh tahun menyebabkan Malaysia tidak stabil.

Kami mahu KESTABILAN DEMI KEMAKMURAN.

UMNO BN pilihannya.

KEPADA ALLAH DIPANJANGKAN
KESYUKURAN

" Allah lah segalanya. Makamah buktikan DS Zahid Hamidi tidak bersalah "

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam atas 40 pertuduhan rasuah berhubung Sistem Visa Luar Negara (VLN).
...
Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Yazid Mustafa membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pendakwaan gagal menimbulkan kes prima facie bagi kesemua tuduhan terhadap Presiden UMNO di akhir pendakwaan.

Mesyuarat & Taklimat
BOOT CAMP BNCOMMS.

21.9.2022 - 230pm - Saya mengadakan Mesyuarat & Taklimat BOOT CAMP BNCOMMS dengan semua Setiausaha BN Bahagian Bahagian seluruh negara ( Kecuali Sabah ) bagi persiapan Boot CAMP BNCOMMS. Hadir memberikan taklimat ialah Sdr Dasma Shah Daud... Setiausaha Komunikasi BN.

Mesyuarat & Taklimat
Boot CAMP BNCOMMS

Hari ini 21.9.2022 - Saya mempengerusikan Mesyuarat & Taklimat Boot CAMP BNCOMMS bersama Setiausaha BN Negeri, Ketua Komunikasi BN Negeri serta wakil setiap negeri bagi penyelarasan Boot CAMP BNCOMMS yang akan dilaksanakan di Kem Permata ...Resort Alor Gajah Melaka.

MAJLIS BERSAMA RAKYAT
Di Padang Ragut Kg Luat Lenggong.

20.9.2022 Jam 1230pm - Saya bersama YAB MB Perak, ADUN Kenering dan Ketua Jabatan Persekutuan dan Negeri Perak bersama kepimpinan kampong kampong makan tengahari di kawasan Padang Ragut Kg Luat.

Dalam pada itu YAB MB ...Perak diberikan taklimat berkaitan perkembangan Padang Ragut Kg Luat yang sedang diusahakan sebagai kawasan agropelqncongan.

Lawatan Ke Kawasan Tapak
PERANCANGAN PEMBANGUNAN KILANG INDUSTRI PALPA DAN KERTAS DI SUNGAI SOH BUKIT SAPI LENGGONG.

20.9.2022 Jam 1130am - Bersama YAB Menteri Besar, YB ADUN Kenering Sungai Soh Kg Bukit Sapi Lenggong.

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2008 - 2022 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links