Social Wall
Dr. Shamsul Anuar

" dalam keadaan dan cabaran kini. Ibu bapa dan guru punyai peranan yang penting bagi memastikan anak anak kita berjaya dalam pendidikan "

MESYUARAT AGUNG PIBG
Sekolah Kebangsaan Bukit Balai Lenggong, Perak

BANJIR
24.10.2021 - Jam 1115pm , Saya bersama Ketua Pemuda UMNO Lenggong melawat Kg Sumpitan dan RPS Desa Ibol Lenggong yang dilanda banjir akibat hujan lebat.

Berlaku kejadian tanah runtuh Desa Ibol. Hari ini saya sudah minta setiausaha saya bersama Pejabat Daerah Lenggong ...menyelesaikan segera hari ini.

LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE MAJLIS DAERAH LENGGONG Lenggong

#lenggong #sayangilenggong #dsanteam #banjir

Liga Bola Sepak
PIALA AHLI PARLIMEN LENGGONG
Persatuan Bola Sepak Lenggong

Cuaca tidak menghalang pelaksanaan semula liga yang tertangguh sejak sekian lama. Hari ini 24 Oktober 2021dilaksanakan semula liga bola sepak.

Diharap liga ini akan meriahkan aktiviti sukan di ...Lenggong.

Bolasepak Malaysia Peminat Setia Bolasepak MAJLIS DAERAH LENGGONG LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE Lenggong

BENARKAH ?
Fakta yang dinyatakan oleh YB DS Azmin Ali ini ?Apakah asas kajian yang beliau nyatakan.

Keputusan UMNO sudah dibuat pada PAU 2020. Ianya kekal sehingga kini.

Pasti pengundi Melaka ada jawapan.

Al Fatihah

Allahyarham Mamat Khalid atau nama sebenarnya, ( Mohamad Mohamad Khalid ) nama besar di Malaysia.

Semoga isteri Allahyarham iaitu Pn Hasmah Hassan serta anak anaknya diberikan kesabaran oleh Allah.

Pastinya kita kehilangan Penerbit dan pengarah yang sangat ...hebat . Karya Allahyarham seperti Man Laksa, Zombi Kampung Pisang, Rock, 16 Puasa dan Hantu Kak Limah cukup memghiburkan dan sarat dengan mesej pengajaran yang sangat berguna

Mari kita doakan kebaikan untuk Allahyarham Mamag Khakid.

Al Fatihah

FINAS Malaysia Malaysia Gazette

LENGGONG GEOPARK Ride 2021

Lenggong Geopark Ride 2021 akan menjadi acara pelancongan dan bakal diadakan setiap tahun. Ini sebagai usaha mempromosi Lenggong Geopark Kebangsaan.

Melalui acara ini ia membantu mempromosikan Lenggong dan dengan sendirinya membantu meningkatkan ...pengetahuan dan kesedaran masyarakat tentang keindahan Lenggong.

Hari ini 23.10.2021 - saya menyempurnakan PROGRAM LENGGONG GEOPARK RIDE 2021 di Tasik Sandarhalu Luat Lenggong. Turut hadir Tuan Kamarul Idham Bin Kamal, Pengarah Rela Negeri Perak, SUPT Zulkifli Bin Mahmood Ketua Polis Daerah Gerik, Encik Mohd Hairil Faiz Bin Hanafiah Penolong pegawai Daerah Lenggong,Ketua ketua Jabatan Persekutuan dan Negeri, Kepimpinan UMNO Bahagian Lenggong dan Peserta peserta yang Hadir.

Program dianjurkan oleh pejabat saya bersama Majlis Pelancongan Lenggong telah memdapat kerjasama yang sangat baik daripada pelbagai jabatan di Lenggong.

LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE MAJLIS DAERAH LENGGONG Lenggong Gabungan Anak Muda Lenggong - GAML Geopark & Geopelancongan MALAYSIA Malaysia Gazette Majlis Belia Malaysia Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Lenggong Majlis Belia FELDA Malaysia

majlis ilmu
SAMBUTAN MAULIDUL RASUL
Parlimen Lenggong

Pada 10.2021 bertempat di Dewan Merdeka Lenggong diadakan Majlis Ilmu dimana Ceramah Maulidul Rasul disampaikan oleh Ustaz Syamsul Debat.

LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE MAJLIS DAERAH LENGGONG SMK ...Dato Ahmad, Lenggong

" sebagai penghubung antara sekolah dan ibubapa, PIBG memainkan peranan yang sangat penting. Oleh itu mesyuarat Agung PIBG mesti digunakan sebaiknya bagi memastikan matlamat bersama untuk kemajuan pendidikan anak anak dapat dicapai dengan baik "

MERASMIKAN MESYUARAT AGUNG PIBG ...SMK DATO' AHMAD LENGGONG.

21.10.2021 Jam 300pm Di Dewan KEMAS Parlimen Lenggong.

PIBG SMK Dato Ahmad, Lenggong LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE Lenggong

pendidikan keutamaan saya
MAJLIS SUMBANGAN PELAJAR CEMERLANG
Parlimen Lenggong

Hari ini 21.10.2021 ( Khamis ) di Kompleks Komuniti KEMAS Lenggong saya mengadakan
MAJLIS SUMBANGAN PELAJAR CEMERLANG
Parlimen Lenggong.

Seramai 95 pelajar cemerlang SPM dan 35 pelajar... cemerlang STPM telah menerima sumbangan. Ini sebagai suatu pengiktirafan kepada anak anak Lenggong yang berjaya.

Namun, ingatkan kepada anak anak Lenggong,

" kejayaan ini ada permulaan kepada usaha mencipta kejayaan yang lebih besar. Justeru berusaha lah untuk lebih berjaya. Semakin tinggi ilmu yang kita miliki, semakin bernilai diri kita "

Majlis ini dihadiri YB ADUN Kenering, Puan Pegawai Pendidikan Daerah Hulu Perak, Pengetua Pengetua Sekolah Menengah, Guru Guru dan ibubapa pelajar yang menerima sumbangan.

Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Selangor Gabungan Anak Muda Lenggong - GAML Pejabat Pendidikan Daerah Hulu Perak Lenggong MAJLIS DAERAH LENGGONG PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA PEMUDA UMNO MALAYSIA Pergerakan Wanita UMNO Malaysia

akan dilaksanakan semula
PROJEK PERUMAHAN RAKYAT ( PPR )
Di Kg Chain, Lenggong.

Ketika 22 bulan PH memerintah PPR Kg Chain, Lenggong yang diluluskan dan upacara pecah tanahnya telahpun dilaksanakan namun dibatalkan. Hasrat penduduk Lenggong untuk memiliki rumah harga murah ...musnah.

Dan projek yang sepatutnya juga akan membantu membangunkan Lenggong gagal dilaksana.

Namun, Alhamdulillah, ianya masih menjadi rezeki masyarakat di Lenggong. Dan sewaktu saya bertemu YAB Perdana Menteri, beliau telah bersetuju untuk dilaksanakan semula projek ini dan telahpun meminta Menteri KPKT mengambil tindakan lanjut.

Dan YAB Menteri Besar juga telah bertemu Menteri KPKT bagi menyelesaikan isu projek ini.

Syukur. Semoga sekitar kawasan projek ini akan menjadi tumpuan kerana Masjid Daerah Lenggong yang lengkap dengan pelbagai kemudahan awam termasuk Taman Awam juga akan dibina disini.

MAJLIS DAERAH LENGGONG Lenggong Penerangan UMNO Malaysia
LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE @

BICARA AGAMA sempena sambutan MAULIDUR RASUL PARLIMEN LENGGONG bersama Syamsul Debat @Dewan Merdeka Lenggong JAM 8.30 malam ini

BICARA AGAMA sempena sambutan MAULIDUR RASUL PARLIMEN LENGGONG bersama Syamsul Debat @Dewan Merdeka Lenggong JAM 8.30 malam ini

majlis sumbangan
PELAJAR CEMERLANG SPM & STPM
Parlimen Lenggong

Seramai 95 pelajar SPM & 35 pelajar STPM
Menerima sebagaii tanda penghargaan kepada mereka. Tahniah !

PEMUDA UMNO MALAYSIA Puteri Umno Lenggong PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA Penerangan UMNO ...Malaysia Malaysia Gazette Majlis Belia Malaysia Majlis Belia FELDA Malaysia

Al Fatihah
Semoga Allah tempatkannya bersama mereka yang beriman dan beramal soleh.

Amin
PEMUDA UMNO MALAYSIA Penerangan UMNO Malaysia PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA UMNO Online Pergerakan Wanita UMNO Malaysia

Ambillah. Orang Melaka hanya mahu pemimpin yang setia dan jujur dgn UMNO serta sayangkan rakyat saja.

Dan orang Melaka mesti menolak pemimpin ini yang pentingkan diri. Sanggup bersama musuh jatuhkan parti sendiri dan menyusahkan rakyat.

MELAKA KINI 📷 melaka dulu-dulu ...Penerangan UMNO Malaysia PEMUDA UMNO MALAYSIA Pergerakan Wanita UMNO Malaysia PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA

LENGGONG GEOPARK Ride 2021
acara PELANCONGAN LENGGONG

Pasa 23 OKTOBER 2021 ( Sabtu ) ini. Dianjurkan oleh Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, Majlis Pelancongan Lenggong dengan Kerjasama MAJLIS DAERAH LENGGONG Pejabat Daerah dan Tanah Lenggong Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Lenggong ...Rela Daerah Lenggong Polis Daerah Lenggong, MKN Hulu Perak.

Saksikan. PATUHI SOP YANG DITETAPKAN
#KITAJAGAKITA
Geopark & Geopelancongan MALAYSIA LENGGONG LEMBAH WARISAN DUNIA/WORLD HERITAGE SITE Lenggong Puteri Umno Lenggong

LENGGONG GEOPARK

LENGGONG GEOPARK semakin dikenali. Terima kasih KeTSA melalui Jabatan Mineral & Geosains ( JMG ) Malaysia dan JMG Perak kerana pemasangan PANEL MAKLUMAT. ia melibat Panel Umum, Panel Geotapak, Panel Geoarkeologi, Panel Tapak Warisan Budaya , Panel Biotapak disemua ...tempat tempat utama dan penting dalam kawasan Lenggong Geopark.

Panel maklumat ini sangat penting bagi membolehkan pelbagai maklumat mengenai sesuatu tempat dapat diperolehi oleh pelancong dan pengunjung.

Terima kasih kepada semua. Pastikan kita jaga semua kemudahan ini. Dan maklumat lengkap Geopark Lenggong boleh diperolehi apabila GALERI GEOPARK LENGGONG siap akhir 2021 ini.

National Geographic TV Geopark & Geopelancongan MALAYSIA

BICARA AGAMA
sempena sambutan
MAULIDUL RASUL PARLIMEN LENGGONG
" Shamsul Debat "

Ikuti melalui FB. Dan live di Dewan Merdeka Lenggong: 21 OKTOBER 2021

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2021 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links