Majlis Polis Diraja Malaysia Special Dialogue 2024

March 11, 2024

YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Dalam Negeri hadir bagi menyempurnakan Majlis PDRM Special Dialogue 2024 di Maktab Polis Diraja Malaysia hari ini.

Polis Diraja Malaysia bertanggungjawab atas keselamatan dan keamanan rakyat. Oleh itu, kerjasama dengan agensi kerajaan lain dan pertubuhan bukan kerajaan, komuniti tempatan, serta pihak berkuasa penguatkuasaan undang-undang serantau dan antarabangsa adalah penting dalam mengatasi ancaman keselamatan pelbagai bentuk.

PDRM ‘Special Dialogue’ 2024 ini merupakan platform utama bagi PDRM untuk bertemu dan membina rangkaian dengan rakan sejawat dalam penguatkuasaan undang-undang, serta bertukar idea dan berkongsi amalan terbaik terutamanya dalam memerangi jenayah siber dan ancaman penyalahgunaan bahan.

Operasi jenayah telah menjadi semakin kompleks dengan kemajuan teknologi sepanjang tahun. Evolusi ini menuntut pendekatan yang lebih bersatu dan proaktif untuk memerangi mereka secara berkesan. Oleh itu, adalah penting untuk menjalin koordinasi yang lancar di kalangan semua pihak berkepentingan untuk mengekalkan kerangka keselamatan global yang stabil dan selamat.

Turut hadir, YB Tuan Ahmad Fahmi bin Mohamed Fadzil, Menteri Komunikasi Malaysia, YB Datuk Seri Dr. Shamsul Anuar bin Nasarah, Timbalan Menteri Dalam Negeri, YBhg. Dato’ Hj Abdul Halim bin Hj Abdul Rahman, Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan) Kementerian Dalam Negeri, IG Tan Sri Razarudin bin Husain, Ketua Polis Negara dan DIG Dato’ Sri Ayob Khan bin Mydin Pitchay, Timbalan Ketua Polis Negara.

#KeselamatanTanggungjawabBersama #MalaysiaMadani #KementerianDalamNegeri #PDRM

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2008 - 2024 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links
How Can You Help