BN Tidak Tanding PRN Sarawak, Sokong Penuh GPS

December 4, 2021

KUCHING: Buat pertama kali dalam sejarah, Barisan Nasional (BN) tidak akan bertanding dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak kali Ini.

Sebaliknya, Timbalan Pengerusi BN, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, pihaknya membuat keputusan untuk memberi sokongan penuh kepada Gabungan Parti Sarawak (GPS).

Katanya, sokongan itu diberikan kepada GPS kerana mereka mempunyai hubungan yang baik dengan BN.

“Kami datang membuat kunjungan hormat kepada Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Patinggi Abang Johari Tun Openg untuk memberitahu bahawa untuk pertama kalinya BN tidak akan menyertai PRN Sarawak dan memberikan sokongan moral kepada GPS.

“Jadi, tidak akan ada logo BN di Sarawak dan kami tidak benarkan mana-mana calon menggunakan lambang kami (dacing). Kalau ada yang gunakan logo BN, kami akan bawa perkara itu kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR),” katanya dalam sidang akhbar khas di sini pagi.

Hadir sama Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Khaled Nordin, Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Ahmad Maslan dan dua Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) iaitu Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dan Seri Dr. Shamsul Anuar Nasarah.- UTUSAN ONLINE

Sumber: https://www.utusan.com.my/terkini/2021/12/bn-tidak-tanding-prn-sarawak-sokong-penuh-gps/?fbclid=IwAR1nzvpAS-SpPPOqj3ZT7YX1lB0IE9yYGvKrY-Y6VwpNjs3JqoPzfDJkdvQ

https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2008 - 2024 Dr. Shamsul Anuar Nasarah.
https://www.shamsulnasarah.com/wp-content/uploads/2020/10/logo_white1.png
Hakcipta Terpelihara © 2020 Shamsul Nasarah.
Contact
+605 767 9055
Pusat Khidmat Ahli Parlimen Lenggong, 52A, Jalan Alang Iskandar, 33400 Lenggong, Perak.
Popular Links
How Can You Help